Jeni duke pare artikujt e etiketuar me " si te ushqejme femijet"

Fëmijë obezë në dy vitet e para

Ky është një kërkim bazuar në një studim të ri nga Pediatria Klinike. Shkenctarët besojnë se përpara se fëmijët të arrijnë moshën 2 vjec, mundësia që të shtojnë në peshë tashmë është vendosur. Kjo ndodh për shkat të përzgjedhjes së preferencave në ushqim- në këtë moshë fëmija e di se cili është ushqimi I preferuar I tij/saj, duke formuar kështu bazën e zakoneve të të ngrënit për më vonë. Disa fëmijë fillojnë të shtojnë në peshë shumë më shpejt se të kenë bërë 2 vjec. Studimi thekson dietën e pabalancuar dhe të pamjaftueshme, ushqim I...[Lexo më shumë]