Ngjyrat e duhura për cdo dhomë të shtëpisë tuaj

Mbase nuk ekziston një ngjyrë definitive përfekte për dhomat në shtëpinë tuaj, por ekzistojnë disa këshilla dhome gjumiqë mund të ndiqni për të bërë disa zgjedhje të mira të ngjyrave. Përvec se dhoma do të përdoret, duhet të keni kujdes me ndricimin e saj, përmasat e saj dhe preferencat tuaja personale të ngjyrave përarpara se ti zgjidhni ato.

Ngjyrat për dhomën e ngrënies
Kur ju duhet të zgjidhni ngjyrat për dhomën e ngrënies, tonet e tokës janë zgjeshja e shumë njerëzve. Këto ngjyra, jo vetëm transmetojnë ngrohtësi, por janë dhe shumë të gjithanshme. Nëse do të përdornim psikologjinë e njyrave, ngjyrat si e kuqja dhe portokallia mendohet të jenë stimuluese dhe thuhet se rrisin oreksin e një personi. Nga një këndvështrim tjetër, bluja mendohet t’jua heqë oreksin, dhe për këtë arsye nuk këshillohet si zgjedhje për dhomën e ngrënies.

Ngjyrat për kuzhinën
Kur të zgjidhni ngjyrën e kuzhinës, mënyra më e mirë është të përdorni si udhërrëfyes ngjyrën e bufeve, për faktin se janë pikërisht bufetë vecoritë më të shtrenjta të asaj dhome. Ngjyrat më të famshme për t’u përdorur në kuzhinë përfshijnë ngjyrat e tokës, si kafe, pjeshkë dhe e verdhë. Ngjyrat e forta si tulla mund ti shkojnë kuzhinës, sidomos nëse përdoret me ngjyra neutrale.
Shpesh thuhet se ngjyrat më të mira për kuzhinën janë jeshilja dhe bluja, sidomos në ngjyrat më të hapura.

Ngjyrat për dhomën e ndenjes

Ngjyrat e dhomës së ndenjes zakonisht zgjidhen duke marë në konsideratë përmasat dhe ndricimin e përgjithshëm të dhomës. Gjëndja shpirtërore që dëshironi të arrini është një fakt tjetër i rëndësishëm. Ngjyrat e lehta e bëjnë dhomën të duket më e madhe, por edhe nëse përdorni ngjyra të errëta do të ishtë shumë bukur, sepse ato i japin dhomës një pamje të rehatshme.
Ngjyrat e ngrohta, qofshin ato të lehta si bezha, ngjyrat krem si në të verdhë mund ti shtojnë dhomës një pamje të ngrohtë dhe mikpritëse, teksa ngjyrat e ftohta si gri i japin një pamje më formale. Ngjyrat e forta si e kuqe e ndezur nuk jane zgjidhje të mira për dhomën e ndenjes, pasi janë mjaft stimuluese, por ngjyrat si gështenje dhe vishnje e bëjën dhomën edhe më interesante.

Ngjyrat për banjon
Kur të zgjidhni ngjyrat për banjon, merrni në konsideratë efektin e përgjithshëm që dëshironi të arrini. Ngjyrat e lehta dhe nuancat natyrale si blu e hapur, jeshile e hapur dhe ngjyrat e lehta të tokës janë përdorur shumë vitet e fundit, sepse krijojnë ndjesi relaksuese spa.
Mundohuni të shmangni ngjyrat e forta të errëta nëse keni banjo të vogël, sepse këto ngjyra thjesht e bëjnë dhomën të ngjajë më e vogël. Gjithsesi, ngjyrat më të errëta mund të përdoren që të krijojnë efekte dramatike. Meqënënse dhoma juaj është e vogël, cdogjë që i përshtatet shijes tuaj është në rregull.

Ngjyrat për dhomën e gjumit
Mënyra më e mirë për dhomën e gjumit, është zgjedhja e ngjyrave relaksuese si tonalitet e blusë, jeshiles dhe ngjyrat e lehta të tokës. Mundohuni të shmangni ngjyrat e shndritshme si e kuqja, e verdhë e ndezur ose nuancea të tjera të forta, të paktën kur keni sipërfaqe të mëdha, sepse janë shumë stimuluese për një dhomë qetësimi sic është dhoma e gjumit. Gjithsesi, mund të krijoni dhe pamje romantike me ngjyra si vishnje, pjeshkë, korale ose nuancat roze.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (8 votes cast)

Ngjyrat e duhura për cdo dhomë të shtëpisë tuaj, 3.0 out of 5 based on 8 ratings