Flokë të shëndetshëm

Mënyra jonë e jetesës reflekton në lëkurën tonë, në flokun tonë, dhe kjo mund të jetë pikënisja nga e cila mund të arrijmë në shumë konkluzione. Ndonjëherë problement e lëkurës mund të trasnmetohen gjenetikisht, por kur vjen puna tek flokët, vetem ne jemi përgjegjësit.
Floku është një pjesë shumë e rëndëshishmë e trupit tonë, na bën të jemi ndryshe dhe na bën të ngjajmë sharmues, të thjeshtë, të sofistikuar, ekstravagantë, në varësi të asaj cfarë zgjedhim. Shëndëti I flokut varet në shumë gjëra, të cilat nëse nuk bëhën në mënyrën e duhur lënë shenja negative në flokët tonë.


Këtu janë disa këshilla që ju
floke te shendetshemndihmojnë të mirëmbani shëndetin e flokut tuaj dhe të rregullojë ato të dëmtuar:

  • Një dietë e shëndetshme dhe e ndryshme mund ti mbajë flokët të shëndetshëm, duke e parandaluar atë që të dëmtohet shpejt. Ushqyesit dhe vitaminat që merren nga ushqimet e shëndetshme mund t’ju ndihmojnë në përshpejtimin e rrijtes së flokut dhe ti bëjë flokët të jenë të butë dhe me shkëlqim
  • Masazhet e skalpit janë shumë të dobishme për flokun sepse ato ndihmojnë në përmisimin e qarkullimit të gjakut, në këtë mënyrë duke rritur nivelin e oksigjenit I cili arrin në skalp.
  • Produktet me mbrojtje ndaj nxehtësisë, duhen përdorur kur përdorni mjete stilimi si mashë, piaster dhe tharëse.
  • Një rutinë përkujdesjeje ndaj flokut e papërshtatshme mund t’a dëmtojë flokun tuaj. Më e mira është të zbuloni llojin e flokut që keni dhe të përdorni produkte enkas për të. Në këtë mënyrë flokët tuaj do të jenë të mbrojtur nga dëmtimi
  • Përbërësit natyrale janë shumë të efektshëm në flokë. Ato mund të rikuperojnë shëndetin e flokëve dhe t’a parandalojnë atë nga dëmtimi. Ka shumë receta enkas për llojë të ndryshme flokësh.
  • Lajini flokët tuaj rregullisht dhe butësisht duke shmangur dëmtimin e tij. Mos e lani shumë here me shampo, sepse ju largon yndyrën e duhur të flokut, duke e bërë flokun të humbë mbrojtjen.
  • Mbrojini flokët tuaja nga faktorë të jashtëm që I dëmtojnë si rrezet UV, I ftohti ose era. Mbani një kapele dhe shall mbi flokë që të ruajnë shendetin e tyre.
  • Shmangni krehjen e ashpër dhe të shpeshtë. Vetëm sa do ti bëni flokët të dëmtohen.
  • Pritini majat e flokëve tuaj cdo 4-6 javë që të hiqni fundet e ndara
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)