Dieta për flokë të shëndetshëm dhe të bukur

Doktorët insistojnë se shëndeti I flokëve varet në qarkullimin e gjakut dhe në dietë. Gjithashtu varet dhe në mirëqënien e tiroides, mëlcisë, dhe nivelit të stresit. Nuk ka rëndësi nëse vuani nga rënia e flokëvë ose dëshironi t’a parandaloni atë, këto këshilla të mëposhtme të profesionistëve të ndryshëm do t’ju vijnë në ndihmë.floke

Fruta dhe perime të freskta për shëndetin e flokut
Duhet të kontrolloni të gjithë përbërsit në ushqimet që hani. Shumë ushqime nuk kanë mjaftueshëm vitamina, minerale dhe ushqyes. Për ktë arsye, të konsumuarit e ushqimeve organike ju ndihmojnë të përmisoni shëndetin e flokut tuaj. Frutat dhe perimet e freskta janë vecanërisht të shëndetshëm, pasi përmisojnë shëndetin e flokut dhe lëkurës tuaj shumë shpejt.

Squfur për flokë të bukur
Ushqimet të cilat janë të pasura me squfur dhe silikon, si qepa, hurdha, perimet jeshile dhe vezët janë gjithashtu shumë të shëndetshme. Squfuri që shpesh konsdierohet si “minerali I bukurisë” gjëndet në përqëndrim të lartë tek flokët, lëkura dhe thonjtë, dhe përmison shumë qarkullimin dhe ul proceset inflamatore. Ekziston një teori se një sasi e mjaftueshme squfuri mund të sjellë rritje floku tek njerëzit që vuajnë nga tullacllëku ose rënia e flokut. Dhe  ushqime të pasura me jod dhe kalcium, si psh algat, asistojnë në rritjen e flokut dhe rritjen e dëndësisë së flokut.

Dieta e përgjithshmë e shëndetit të flokut
Më pak kafe, ëmbëlsira dhe kripë ndihmojnë që flokët tuaj të jenë më të shëndetshëm dhe të bukur. Në vënd të kafes dhe ujit të gazuar pini ujë mineral pasi trupi I njeriut konsiston 60-80 përqind me ujë. Mungesa e ujit mund të sjellë degradimin e qelizave, dhe si rezultat shëndeti dhe bukuria e flokut përkeqësohen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)