Dieta Dy-javore

Dieta dy javore nga instituti gjerman i ushqimit

Nëqoftëse kjo dietë do të ndiqet  në mënyrë rigoroze për 14 dite, ju do të humbisni 9 kg. Kjo dietë ndikon në metabolizmin tuaj dhe si pasojë ju nuk do t’a merrni përsëri peshën e humbur për tre vitet e ardhshme. Nqs në dietë janë disa ushqime që nuk I hani, ju kërkojmë ndjesë, por duhet ti hani  sepse nuk lejohet ti shmangesh asnjë produkti të mëposhtëm. Ju mund të pini sa te doni kafe të zeze pa sheqer, uje. Mbani mend se `sallata jeshile` nënkupton edhe perimet që klasifikohen jeshile.

DITA E PARE:

MENGJESI:  Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht.
DREKA:  Dy veze te ziera dhe spinaq pa kripë.
DARKA: Nje biftek I madh zgare, ose 3 te vegjël, sallatë jeshile dhe cdo lloj fruti.

DITA E DYTE:

MENGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.
DREKA: Një biftek mesatar zgare, sallatë dhe cdo lloj fruti.
DARKA: Mish të bardhë (pule) ne sasi të kufizuar.

DITA E TRETE:

MENGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.
DREKA: Dy veze te ziera, sallatë dhe domate të freskta
DARKA: Mish I bardh dhe sallatë.

DITA E KATERT:

MENGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.
DREKA: Një veze e zierë, karrota, djath I njomë.
DARKA: Fruta të freskta dhe kos natyral

DITA E PESTE:

MENGJESI: Karrota të grira me limon dhe kafe e zezë.
DREKA: Peshk me avull dhe domate të freskta
DARKA: Njëe biftek I madh zgare dhe sallatë jeshile

DITA E GJASHTE:

MENGJESI: Kafe e zeze pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.
DREKA: Gjysëm pule të pjekur në zgarë
DARKA: Dy vezë te ziera dhe karrota të grira

DITA E SHTATE:

MENGJESI: Caj me limon pa sheqer, ose qumësht
DREKA: Një biftek zgare dhe fruta të freskta
DARKA: Cfare të doni

Dita e 8 deri e 14-të ,fillon duke përsëritur përsëri 7 ditët e para të dietës, e pas këtyre dy javëve mund të filloni të hani normalisht por sigurisht duke u përmbajtur dhe ushqyer me zarzavate e fruta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (39 votes cast)

Dieta Dy-javore, 3.9 out of 5 based on 39 ratings